Főoldal / Aktualitások / Hűsítő vízipisztolycsata!

Hűsítő vízipisztolycsata!

Hűsítő vízipisztolycsata!
2024. 07. 08.

Az időjárásra nem lehetett panasz: strandolásra ideális időben zajlott a második országos vízipisztolycsata. A Magyar Fürdőszövetség rekordkísérletéhez csaknem negyven fürdő csatlakozott az országból. Ahogy tavaly, az első rekordkísérlet alkalmával, úgy idén sem maradt ki a büki gyógyfürdő! Természetesen nem gyógyvíz került a pisztolyokba, hiszen a beltéri és szabadtéri résszel is működő 14-es medence volt a csata helyszíne.

Az sem maradt "fegyver nélkül", aki az utolsó pillanatban értesült a csatáról, hiszen helyben kapott vízipisztolyt, akinek kedve volt csatlakozni és így hűsölni a hőségben.

Pontban 14 órakor rajtolt a csata, a szabály szerint legalább 5 percen, de „ajánlottan 15 percen” át kellett folyamatosan vízipisztoly-csatázni, nemcsak itt, Bükön, hanem minden csatlakozott fürdőben.

Az online közvetített eseményen helyben és központilag is számolták a résztvevőket. A tavaly felállított 5900 fős országos rekord nem dőlt meg, hiszen a csatlakozott fürdőkben összesen 5500-an vízipisztolyoztak egyszerre, de ettől függetlenül: aki csatlakozott, az jól érezte magát – Bükfürdőn is!