Fürdőgyógyászat

Kedves Vendégünk!

A gyógyulás legkényelmesebb módja a fürdőzés! Egészítse ki a gyógyvízben való regenerálódást kezeléseinkkel, szolgáltatásainkkal és tegyen többet egészségéért! Használja ki a TB/NEAK által támogatott gyógykúrák lehetőségét és gyógyuljon Ön is Bükfürdőn!

TB információ nyitvatartásaIdőpont
Hétfő - Péntek (kivéve ünnepnapokon) 9:00 - 16.00

Fürdőgyógyászati kezelések NEAK támogatással évente két alkalommal, önrész ellenében az alábbi kezelésekből igénybe vehető, alkalmanként 3x15 kezelés + 15x01 medencefürdő.

A kezelések felírása fürdőnkben háziorvosi beutaló nélkül, előzetes telefonon történő időpont-egyeztetéssel történik. Telefonos időpont-egyeztetés hétköznapokon (kivéve csütörtök) 9:00-12:00-ig a +36-94/558-071 telefonszámon.

NEAK/TB által támogatott kezeléseink listája:

 • Gyógyvizes gyógymedence (kódszám: 01)
 • Iszappakolás (kódszám: 03)
 • Súlyfürdő (kódszám: 04)
 • Szénsavas fürdő (kódszám: 05)
 • Orvosi gyógymasszázs (kódszám: 06)
 • Víz alatti vízsugármasszázs (kódszám: 07)
 • Víz alatti csoportos gyógytorna (kódszám: 08)
 • Komplex fürdőgyógyászati ellátás (kódszám: 09)

A NEAK által finanszírozott medencefürdő belépőt a főbejárat tb-információjában lehet kiváltani, s ezzel a jegytípussal kizárólag a fürdő főbejáratán keresztül lehet a fürdő területére be- és kilépni.

A gyógyfürdő-kezelések kiírását reumatológus és/vagy fizioterápiás szakorvos, ortopéd szakorvos, mozgásszervi rehabilitációs szakorvos, fizikális medicina és rehabilitációs orvoslás szakorvosa és traumatológiai indikáció esetén traumatológus szakorvos végezheti. A gyógyfürdőkúra kiírása során egy darab vényt és két darab kezelőlapot kap a beteg, melyet a kiállítást követő 30 napon belül ki kell váltani. A fürdőkúra kiírása megtörténhet a fentebb felsorolt területileg illetékes szakrendeléseken vagy saját reumatológiai rendelésünkön.

Reumatológiai járóbeteg szakrendelésünk CSAK előjegyzéssel működik! Előjegyzési időpont munkanapokon (kivéve csütörtök) 9:00 - 12:00 között a +36-94/558-071-es telefonszámon kérhető.

 1. Az orvosi rehabilitációs ellátás keretében történő gyógyfürdőellátások rendelése, a társadalombiztosítás által támogatott gyógyfürdő-ellátások kiszolgálása továbbra is az 5/2004. (XI. 19.) számú, a finanszírozás pedig a 23/2007. (V.18.) számú EüM rendeletben meghatározottak szerint történik.
 2. A Büki Gyógyfürdő Zrt. a társadalombiztosítás által finanszírozott gyógykezelések igénybevételére ünnepnapok kivételével hétfőtől péntekig 9.00-17.00 óra között biztosít lehetőséget.
 3. A fürdőkezelések lemondására, átütemezésére csak a kezelés megkezdése előtt, rendkívül indokolt esetben, megfelelő igazolás alapján (orvosi igazolás, idézés, stb.) kerülhet sor.
 4. A következő kezelések igénybevételekor (elektroterápia, lézerkezelés, tornatermi gyógytorna, gyógymasszázs, parafango pakolás) kezelőkendő használata kötelező. Amennyiben már rendelkezik kezelőkendővel, kérjük, hozza magával! Ha még nem rendelkezik kezelőkendővel, a TB információban megvásárolhatja.
 5. Felhívjuk szíves figyelmét a kezelési időpontok pontos betartására, ugyanis a késések korrigálására, a kiesett időszakok pótlására nincs lehetőség.